Flygbolag stöttar branddrabbade Australien

Singapore Airlines skänker dryg 650 000 kronor till Röda Korsets katastrof- och återuppbyggnadsarbete i de australiska samhällen som har blivit förstörda av de svåra skogsbränder som fortsätter att rasa i landet.

På grund av de stora skogsbränderna i Australien skänker Singapore Airlines, som trafikerat Australien sedan 1967, 655 000 kronor till Röda Korset i landet. Pengarna ska gå till både katastrofhjälp men även återuppbyggnadsarbetet i de drabbade områdena.

”Australierna har stöttat oss i 53 år, och vi hoppas att denna donation kommer att vara ett stöd och hjälpa de människor och samhällen som drabbats av de enorma skogsbränderna”, säger Philip Goh vice chef för bland annat Australien hos Singapore Airlines.

För kunder som drabbats av de stora skogsbränderna och planerar att resa med Singapore Airlines erbjuder flygbolaget hjälp till de som behöver göra ändringar i sina bokningar. Vilken hjälp som kan ges bedöms från fall till fall. Philip Goh meddelar också att Singapore Airlines kommer fortsätta att arbeta med allians-partnern Virgin Australia och andra partners för att om möjligt ge ytterligare stöd vid behov.

Singapore Airlines trafikerar idag Australien med 140 flyg per vecka från sex städer i landet till Singapore. Tillsammans med SilkAir och lågprisflygbolaget Scoot ger SIA-gruppen Australien tillgång till ett globalt nätverk av 37 länder och 136 destinationer, inklusive Köpenhamn och Stockholm.

(Foto: Singapore Airlines första flygning till Arlanda, Sören Andersson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.