Delar från landställ lossnade vid start – Boeing 767 i väntläge utanför Madrid

En Boeing 767 från Air Canada lyfte från Madrid klockan 15.00 med destination Toronto. När flygplanet lyfte ska det dock ha tappat delar från landstället och därför ligger det sedan klockan 15.00 i väntläge utanför Madrid för att förbruka tillräckligt med bränsle för att kunna landa igen.

Air Canadas flygning AC 837 mellan Madrid och Toronto har under måndagen stött på problem. Efter att ha lyft två timmar och 30 minuter sent från Madrid ska delar från flygplanets landställ lossnat. Därför ligger flygplanet sedan klockan 15.00 i eftermiddags i väntläge utanför Madrid för att förbruka bränsle och på så sätt få ned flygplanets vikt under den maximala landningsvikten.

På Youtube sänds det live i väntan på att flygplanet, en Boeing 767-300ER ska landa i Madrid igen vilket beräknas ske klockan 19.30. Då har flygplanet varit uppe i luften i fyra och en halv timme.

Flightradar24 går det att följa flygplanet i väntan på landningen.

(Foto: Kambui)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.