Air France inför Business Class på inrikesflyg

Som enda flygbolag i Frankrike väljer Air France att introducera sin Business Class-produkt även på det franska inrikesnätet för sina resenärer.

Vad som troligen handlar om att stärka sin konkurrenskraft mot lågprisflyg och tåg väljer Air France från den 4 februari att utöka sin Business Class-produkt till att även innefatta bolagets franska inrikesnät. Detta innebär att resenärer som reser med Air France på inrikeslinjer i Business Class kan använda sig av lounger och Fast track i säkerhetskontrollen. Air France hoppas att detta ska leda till att fler väljer att byta flyg i Paris där man nu kan använda någon av bolagets lounger i väntan på nästan flyg. Även flygningar från franska regioner till utrikesdestinationer kommer att omfattas av Business Class.

Som resenärer i Business Class kommer franska inrikesresenärer även att kunna checka in två bagage på upp till 32 kg vardera utan någon extra kostnad och sedan få de incheckade bagagen levererade först vid det ankommande bagagebandet.

Air Frances Business Class består av Business Leisure, Business Flex och Business Abonné som skiljer sig genom flexibilitet och möjligheter till modifikation av sin flygresa som är möjlig att göra.

Under 2019 lämnade Air France beskedet att 500 jobb ska försvinna från flygbolaget som en följd av en hårdnande konkurrens från tåg och lågprisflyg på den franska inrikesmarknaden. Air France uppgav under förra året att man tappat 90 procent av sin marknadsandel i Frankrike sedan två nya snabbtågslinjer öppnat under 2016 och 2017 och under 2018 levererade Air Frances franska inrikesnät en ekonomisk förlust på 189 miljoner euro, något man vill råda bot på, bland annat genom att införa Business Class.

(Foto: Air France)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.