Ny linje till Pristina från Malmö

Air Mediterranean börjar den 19 juni att flyga direkt från Malmö till Pristina och är en positivt nyhet för den skånska flygplatsen som hade ett tufft år 2019.

2019 var ett tufft år för Malmö Airport med ett passagerartapp på åtta procent. Inrikestrafiken minskade med tio procent och utrikestrafiken med fem procent, men under sommaren startas åtminstone två nya utrikeslinjer från Malmö, något som kanske kan bidra till en vändning av utvecklingen.

I slutet på maj börjar BRA att flyga till Split i Kroatien med Embraer 190 och den 19 juni börjar det grekiska flygbolaget Air Mediterranean att flyga till Malmö från Pristina i Kosovo. Det blir tre avgångar i veckan på måndagar, onsdagar och fredagar med en Boeing 737-400 som har plats för cirka 160 passagerare.

Avgångstid från Malmö blir klockan 09.50 med landning i Pristina klockan 13.05. Från Pristina blir det avgångstid klockan 06.00 med ankomst till Malmö tre timmar och 20 minuter senare.

Den nya linjen som startas av Air Mediterranean är en del av bolagets etablering av en bas på Pristinas flygplats. Totalt kommer det grekiska flygbolaget att starta nio flyglinjer från Kosovo under våren och sommaren.

(Foto: Anna Zvereva)

En kommentar

  1. detta flygbolag är en oansvarig för passagerare om inställda flyg kontaktar dem dig inte alls skickar man begäran om tillbaka pengarna De svarar inte alls Jag bokade biljett från Malmö till pristina after son ingenting kom till mitt e-mail på att det är inställd so åkte jag till flygplatsen men sen De hittade inga flyg som flög den dagen till Pristina med detta flyg helt enkelt oansvariga nonchalanta Jag rekommenderar att inte flyga med dem

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.