Flygbolagschef: Flygskammen är på väg till USA

Det amerikanska flygbolaget JetBlues VD menar att flygskammen som påverkat den svenska och europeiska flygindustrin under föregående år kan vara på väg till USA. JetBlue vill förhindra detta genom att använda nya flygplan och koldioxidkompensera.

Greta Thunberg-begreppet flygskam kan vara på väg till USA. Det tror JetBlues högste chef Robin Hayes som nu vill sätta högsta fart med flygbolagets projekt och initiativ för att minska sin klimatpåverkan för att undvika att människor slutar att flyga.

”Detta begrepp (flygskam) utgör en klar och närliggande fara om vi inte möter det i tid. Vi har sett det i andra länder och vi kan inte anta att så inte kommer att ske i USA. Därför är det mycket viktigt att flygbolagen ligger på framkant ,före flygskam”, säger Robin Hayes VD på JetBlue till Skaft.

Ett av JetBlues, som är det sjätte största flygbolaget i USA, gröna initiativ är att man lanserat ett program för att koldioxidkompensera och att man med det under 2020 ska bli det första koldioxidneutrala flygbolaget i USA. Nya och bränsleeffektivare flygplan är också ett av JetBlues vapen mot flygskammen och för tillfället har man 249 flygplan i sin flotta med 149 nya på order.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.