Premiär för ANA på nationaldagen

Den 6 juni, Sveriges nationaldag, blir den första gången som ANA trafikerar sträckan Tokyo-Stockholm Arlanda. Det blir en mjukstart med tre avgångar i veckan för att i mitten av juli dra i gång på allvar med dagliga avgångar till Japan från Stockholm.

På Sveriges nationaldag börjar ANA, All Nippon Airways, att flyga till Stockholm Arlanda för första gången. Mellan den 6 juni och 19 juli blir det tre avgångar i veckan till Stockholm från Tokyo Haneda med Boeing 787-8 Dreamliner. Från den 20 juli ökar antalet avgångar till dagliga avgångar, fortsatt med Boeing 787 Dreamliner.

”Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige. Den nya direktlinjen är efterlängtad bland svenska exportföretag och den kommer att stärka den svenska besöksnäringen. Vi är mycket glada över att tillgängligheten mellan Sverige och Asien nu kraftigt stärks genom den satsning som ANA gör på Arlanda”, säger Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef för Swedavia.

När ANA börjar flyga dagligen till Stockholm blir det avgångstid klockan 14.20 från Arlanda som NH 222 med ankomst i Japans huvudstad klockan 07.10 den efterföljande dagen. Från Tokyo Haneda blir det dagligen avgång som NH 221 klockan 09.40 med landning på Arlanda klockan 13.00.

Antalet resenärer som flög mellan Stockholm och Tokyo har ökat med hela 50 procent under det senaste året. Med det växande affärsutbytet mellan länderna och ett stort antal turister som reser i båda riktningarna växer behovet av större tillgänglighet mellan länderna.

Den nya direktlinjen med ANA kommer att vara den snabbaste flygvägen från Skandinavien till Japa vilket passar bra då Japan rankas som Sveriges största exportmarknad i Asien efter Kina. Cirka 150 svenska företag är etablerade i Japan, både storföretag och start-up-bolag som verkar inom världens tredje största ekonomi. Sverige är i sin tur den största nordiska exportmarknaden för Japan och 160 japanska bolag är verksamma här. 

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.