Coronaviruset – flygbolagen ställer in

Coronavirusets utbredning i Kina gör att flera flygbolag nu väljer att stoppa flygningar till landet. Bland flygbolag som väljer att pausa flygningar till Kina finns Lufthansa, British Airways och United Airlines.

Spridningen av coronaviruset gör att flygbolag nu väljer att stoppa flygningar till Kina på grund av att efterfrågan på flygresor till landet kraftigt minskat till följd av viruset. Tidigare har Finnair valt att stoppa sina flygningar till Nanjing och Beijing Daxing, och nu väljer även flygbolag som KLM, Lufthansa, British Airways och United Airlines att reducera sina flygningar till Kina.

British Airways har valt att stoppa alla sina flygningar till Kina med undantag för flyg till Beijing Daxing, Shanghai och Hong Kong fram till den 31 januari för att då ta ett nytt beslut om sin trafik till Kina. Lufthansa, Swiss och Austrian Airlines väljer att stoppa delar av sina flygningar till Kina under perioden 30 januari till 9 februari. Dessutom är Lufthansa Groups flygningar till Kina inte möjliga att boka mellan den 10 och 29 feburari.

SAS har valt att stoppa bokningar under hela februari till Shanghai och Beijing, men inte ställt in några flygningar i nuläget.

Bland de amerikanska flygbolagen har American, Delta och United Airlines delvis valt att stoppa sina flygningar till Kina medan man erbjuder sina resenärer att boka om sina resor till andra datum utan någon extra avgift.

Vita huset rapporterar också om att USA informerat de amerikanska flygbolag som flyger till Kina att Trump-administration överväger att stoppa samtliga flygningar till och från Kina för att bidra till att stoppa spridningen av coronaviruset. Coronaviruset har hittills spridit sig till minst 16 andra länder än Kina och fler än 130 personer har dött till följd av viruset.

(Foto: Kgbo)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.