Ryanair kan lägga stororder hos Airbus

Enligt uppgifter från tyska medier ska Ryanair kunna tänka sig att lägga en stororder på 100 flygplan hos Airbus till sitt dotterbolag Lauda. Ryanair själva är samtidigt en av Boeings största kunder med över 450 Boeing 737-800 i sin flotta.

100 Airbus A320neo kan Ryanair tänka sig att beställa till sitt dotterbolag Lauda. Detta menar flera tyska medier vilket, om uppgifterna stämmer, skulle innebära en stor kursändring för Ryanair som uteslutande flugit med Boeing 737-800 under en lång tid och idag är en av Boeings största kunder.

Ryanair själva tillbakavisar dock uppgifterna på en stororder hos Airbus som ”helt fel”. Detta samtidigt som en talesperson från Lauda sagt till tyska Wirtschafts Woche att man befinner sig i förhandlingar med Airbus. Vem som har rätt återstår att se och skulle Ryanair lägga en order på 100 Airbus-flygplan kommer koncernen att ha 235 flygplan på order då man sedan tidigare har en beställning på 135 Boeing 737 MAX.

Lauda grundades 2018 av Nikki Lauda och har alltid flugit med Airbus-flygplan till skillnad mot Ryanairs övriga bolag som uteslutande flyger med Boeing 737-800. Under 2018 hade Ryanair endast köpt en fjärdedel av Lauda för att sedan i december samma år tillkännage att man köpt 100 procent av flygbolaget, vilket lett till många rykten kring en stororder på Airbus-flygplan från Ryanair.

Kanske ryktena kring att Ryanair överväger en stororder hos Airbus kan användas av det irländska lågprisflygbolag för att sätta ytterligare press på Boeing och deras MAX-flygplan. Ryanair, som ännu inte tagit emot ett enda MAX-flygplan, har tvingats till att minska sina expansionsplaner och stänga ett antal baser på grund av flygplansbrist då MAX-flygplanen inte kunnat fasats in på grund av flygplanets flygförbud.

(Foto: Lauda)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.