Batteribrand ombord på Airbus A320 i Asien

En Airbus A320 från Air Asia var på väg från Kuala Lumpur till Hong Kong när ett reservbatteri till en mobiltelefon fattade eld och personen som hade batteriet drabbades av brännskador. Flygplanet gjorde på grund av batteribranden en nödlandning i Vietnam.

Air Asias flygning AK 130 var den 25 december 2019 på väg från Kuala Lumpur till Hong Kong när ett reservbatteri till en mobiltelefon fattade eld. Kabinpersonalen ombord på det Airbus A320-flygplanet som genomförde flygningen kunde släcka elden och sedan kyla ner batteriet och placera det i en säker container.

Passageraren som hade batteriet drabbades av brännskador på 20 procent av kroppen och kabinpersonalen genomförde första hjälpen samtidigt som flygplanet nödlandade på grund av tillståndet för passageraren på Ho Chi Minh Citys flygplats i Vietnam.

På flygplatsen i Veitnam fördes passageraren, som är en kinesisk medborgare i 30 års åldern, med ambulans till sjukhus. Flygplanet flög först dagen efter incidenten vidare från Ho Chi Minh City och till Kuala Lumpur som AK 529.

(Foto: Deepak G Goswami)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.