Finnair stoppar flygningar till Kina

Som första europeiska flygbolag ställer Finnair nu in flygningar till två kinesiska flygplatser som följd av att Kina förbjudit gruppresor på grund av coronaviruset.

Från den 5 februari upphör Finnair med sina flygningar till Beijing Daxings flygplats på grund av det förbud som införts mot gruppresor av kinesiska myndigheter. Finnair flyger till Daxing-flygplatsen tre gånger i veckan, men kommer att fortsätta flyga till Capital-flygplatsen utanför den kinesiska huvudstaden som vanligt när flygningarna till Daxing stoppas. Det finska flygbolaget planerar att återuppta trafiken till Daxing den 29 mars.

Mellan den 8 februari och den 29 mars kommer Finnair även att pausa sina flygningar från Helsingfors till Nanjing. Flygstoppet kommer i en tid när Finnair är inne i en lågsäsong för sina Kinaflygningar på grund av det kinesiska nyåret vilket gör att de inställda flygningarna inte kommer att påverka flygbolagets totala ekonomi allt för mycket enligt ett pressmeddelande.

”De inställda flygningarna är nödvändiga då vi måste hantera konsekvenserna av förbudet mot gruppresor som utfärdats av de kinesiska myndigheterna. Förbudet har en markant påverkan på vår kabinfaktor på flygningar till och från Beijing Daxing samt Nanjing,” säger Jaakko Schildt operativ chef på Finnair.

Enligt Reuters är Finnair det första europeiska flygbolaget som stoppar flygningar till Kina efter att coronaviruset brutit ut i landet. Finnair kommer dock att fortsätta flyga till Beijing, Hong Kong, Shanghai och Guangzhou tills vidare.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.