Condor får polsk ägare

Det polska flygbolaget LOTs ägare köper det tyska flygbolaget Condor som tidigare tillhörde Thomas Cook-koncernen.

Polish Aviation Group som är moderbolag till LOT Polish Airlines har köpt tyska Condor som tidigare var en del av Thomas Cook Group. Köpet, som ska vara genomfört i april, kommer att innebära expansion för Condor och bli centrum för Polish Aviation Groups turismstrategi enligt ett pressmeddelande.

I dagsläget flyger Condor från Tyskland till destinationer världen över med fokus på turism och semesterresor, men med en ny ägare i ryggen finns det planer på att växa i centrala och östra Europa. Samtidigt menar de nya ägarna att Condors flygplansflotta behöver förändras, och då främst långlinjeflygplanen Boeing 767-300ER som Condor har 16 stycken av.

Utfasningen av Condors Boeing 767 kommer att ske inom två till tre år och innebära en gemensam flygplansorder med LOT på 30 flygplan. Enligt ch-aviation ska 20 av de nya flygplanen gå till Condor och de resterande tio till LOT. 

Polish Aviation Groups investering i Condor innebär också att det tyska flygbolag ska betala tillbaka ett lån på 380 miljoner euro som man fick från den tyska staten och Hesse-regionen för att hålla flygbolaget i gång efter Thomas Cook Groups konkurs.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.