15 miljarder kronor i bonus för Delta-anställda

Som tack för ett bra 2019 ska Delta Air Lines dela ut 1,6 miljarder dollar, motsvarande 15 miljarder kronor, till sina anställda genom en vinstdelning.

Anställda på det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines kan se framemot en välbetald Alla hjärtans dag. Då ska nämligen flygbolaget betala ut en bonus till samtliga anställda som tack för ett bra 2019 för flygbolaget. Summan som de anställda ska dela på är 1,6 miljarder dollar, motsvarande 15 miljarder svenska kronor.

Vinstdelningen som Deltas anställda nu får ta del av började när Delta gick ihop med Northwest år 2012 och det är nu det sjätte året i rad som flygbolaget delar ut över 1 miljard dollar. För varje individuell anställd innebär bonusen i år pengar motsvarande 16,6 procent av sin årslön, ungefär två månadslöner.

Delta Air Lines VD, Ed Bastian, säger i en kommentar på Linkedin att utan sina 90 000 anställda är Delta Air Lines ingenting. Det är dem som förtjänar beröm.

Under 2019 gjorde Delta Air Lines en vinst på 4,8 miljarder dollar, 21 procent mer än föregående år. En orsak till detta är att flygbolaget till skillnad från sina stora konkurrenter, United Airlines och American Airlines, inte flyger med Boeing 737 MAX. Både United och American har fått trimma ner sina flygprogram och gått miste om expansioner på grund av flygförbudet för MAX-flygplanen.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.