Två nya flyglinjer från Sälen

Idag är det premiär för två nya flyglinjer från Scandinavian Mountains Airport när BRA startar sina flygningar till Göteborg och Växjö.

BRA inviger nu vintersäsongens två sista linjer, undantaget SAS London-linje som skulle varit igång, när man idag, söndag, börjar flyga från Sälen till Göteborg och Växjö. Båda sträckorna trafikeras med moderna och klimateffektiva ATR 72-flygplan.

Det blir avgångar på söndagar klockan 14.10 från Göteborg och från Sälen till Göteborg går flyget på söndagar klockan 19.15. Det är även möjligt att flyga via Bromma på torsdagar och söndagar. Flygtiden på sträckan är beräknad till en timme och 15 minuter.

Från Växjö blir det avgångar på söndagar klockan 16.50 från Växjö. Returen från Sälen till Växjö avgår klockan 18.35 med en flygtid på en timme och 20 minuter. Även från Växjö är det möjligt att flyga via Bromma på torsdagar och söndagar.

De sista flygningarna till Sälen och Scandinavian Mountains Airport från Göteborg och Växjö är planerade att ske den 29 mars, men BRA flaggar för att fler avgångar sätts in om efterfrågan blir stor på linjerna. Detta är något som man redan gjort på linjerna till Stockholm, Malmö och Ängelholm Helsingborg som sedan tidigare förlängts för att även täcka in påskhelgen.

Sedan tidigare flyger BRA till Scandinavian Mountains Airport från Stockholm Bromma, Malmö och Ängelholm Helsingborg. Även SAS trafikerar Sälens nya flygplats med flygningar till Köpenhamn, Aalborg och London (från 1 februari).

(Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.