Flygplan nödlandade – pilot misstänkt för fylleri

Ett ultralätt flygplan av typen AirLony Skylane nödlandade på fredagskvällen i Upplands-Bro. Piloten ombord fick föras till sjukhus och är även gripen misstänkt för flygfylleri.

Vid 17.30-tiden på fredagskvällen buklandade, enligt polisen, ett ultralätt flygplan av typen AirLony Skylane och hamnade till slut på en cykelväg i Upplands-Bro. Det fanns en person ombord på flygplanet, piloten, som förts till sjukhus med lindriga skador.

Samtidigt uppger polisen att piloten även är gripen misstänkt för brott mot luftfartslagen alternativt flygfylleri. Platsen runt olycksplatsen är i nuläget avspärrad och Haverikommissionen är underrättad om olyckan.

Kort innan olycka ställde piloten på flygplanet in transpondern på 7700 som indikerar att flygplanet befinner sig i en nödsituation, men det är i nuläget oklart vad som orsakat nödlandningen.

Flygplanet tillhör Swedish Ultraflyers som har verksamhet med fyra ultralätta flygplan med ett eget flygfält och sjöflygshamn drygt tre mil nordväst från Stockholm. AirLony Skylane är ett tjeckiskt flygplan med plats för två personer ombord.

(Foto: En AirLony Skylane, GerardvdSchaaf)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.