Airbus vill tillverka mer i Nordamerika

Airbus hinner inte med att tillverka alla flygplan som beställs och därför planerar den europeiska flygplanstillverkaren att utöka sina produktionslinor i USA och Kanada.

Uppgifter från Flieger Faust tyder på att Airbus nu överväger att utöka sin närvaro i USA och Kanada för att kunna öka produktionstakten och med det leveranstakten till sina kunder. I dagsläget har Airbus anläggningar i Mobile, Alabama där A320neo tillverkas och Mirabel, Kanada där A220-flygplan tillverkas.

Airbus vill främst öka produktionen av sin populära A320neo och ett naturligt steg är då att utöka antalet produktionslinor i Mobile där man redan idag har nödvändig kompetens och utrusning. Enligt Flieger Faust vill Airbus också öka produktionen av A350 med produktion i Nordamerika, men var det ska ske är oklart. Dock spekuleras det kring om kanadensiska Mirabel kan vara aktuellt för tillverkning av A350 då Airbus köpt mark runt sina nuvarande anläggningar där.

Airbus planerar alltså för att utöka sin produktion på hemmaplan för Airbus största rival Boeing som samtidigt har stora problem med sin motsvarighet till A320neo, B737 MAX där allt fler fel hittas. Just nu tror Ryanair att flygförbudet på typen kommer att hävas först under hösten, och samtidigt som Boeing tvingas avstå från att leverera och bygga nya MAX-flygplan hinner Airbus knappt med leverera sina flygplan då efterfrågan är stor.

(Foto: Rammerjammer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.