Air France-KLM intresserade av Malaysia Airlines

Flera flygbolag är intresserade av att investera i Malaysia Airlines, däribland Air France-KLM och Japan Airlines som kan tänka sig att köpa så mycket som 49 respektive 25 procent av det malaysiska flygbolaget som har haft svårt att återhämta sig efter MH 370 och MH 17.

Den malaysiska staten har letat efter en strategisk partner till Malaysia Airlines som haft en tuff tid efter två tragedier där MH 370 mystiskt försvann och MH 17 blev nedskjutet över östra Ukraina under en flygning till Kuala Lumpur från Amsterdam. Det verkar dock finns hopp för Malaysia Airlines då det enligt källor till Reuters finns flera flygbolag som är intresserade att köpa delar av Malaysia Airlines.

Bland de intresserade finns Air France-KLM som ska ha lämnat ett bud på att köpa 49 procent av Malaysia Airlines aktier. Även Oneworldbolaget Japan Airlines är intresserade, och vill köpa 25 procent av Malaysia Airlines. Övriga intresserade är lågprisflygbolagen Air Asia och Malindo Air, dotterbolag till Lion Air, som också har lämnat bud på att överta delar av Malaysia Airlines.

I dagsläget är det mest naturliga att det blir Japan Airlines som blir den strategiska partnern. Detta då Malaysia Airlines under förra året skrev ett avtal med det japanska flygbolaget om samarbete på flygningar mellan Malaysia och Japan med en potentiell utvidgning till att även innefatta flygningar till USA. Både Malaysia Airlines och Japan Airlines är dessutom medlemmar i Oneworld medan Air France-KLM tillhör rivalen Skyteam.

(Foto: Bidgee)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.