Ytterligare ny Kina-linje på gång från Helsingfors

Juneyao Airlines som idag flyger från Shanghai till Helsingfors planerar nu för att lansera en andra flyglinje till Helsingfors och denna gång från den kinesiska staden Shenzhen.

Idag flyger Juneyao Airlines från Shanghai till Helsingfors och under sommaren kommer linjen att förlängas med flygningar från den finska huvudstaden till Manchester, Dublin och Reykjavik. Juneyaos expansionsplaner slutar dock inte där då man nu tittar på en andra flyglinje från Kina till Helsingfors, och då från Shenzhen.

Uppgifterna om att Juneyao är intresserade av att starta ytterligare en långlinje till Helsingfors grundar sig i ett dokument på kinesiska som publicerats på forumet Airliners.net som visar att Juneyao ansökt om att flyga tre gånger i veckan på Shenzhen-Helsingfors från november i år.

Helsingfors flygplats Vanda avvisar dock uppgifterna och säger till check-in.dk att man inte har någon information kring Juneyao Airlines planer. Check-in.dk har även försökt att verifiera dokumentet som laddats upp på Airliners.net, dock utan att lyckas.

(Foto: Tang Xiaoyu)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.