Styrelseordförande: Byt namn på B737 MAX

Styrelseordföranden i Air Lease Corporation som totalt äger närmare 300 flygplan och har 135 Boeing 737 MAX på order säger nu att Boeing borde överge MAX-namnet då förtroendet för namnet och flygplanet är för skadat.

Steven Udvar-Hazy styrelseordförande i Air Lease Corporation säger nu att man frågat Boeing om det inte finns möjlighet att ta bort MAX-namnet på sin senaste utveckling av Boeing 737. Detta då namnet starkt förknippas med flygkrascher och Udvar-Hazy menar att MAX bör gå till historien som ett dåligt namn för flygplan.

Air Lease Corporation har idag 15 Boeing 737 MAX i sin flygplansflotta och har ytterligare 135 flygplan av typen på order. När Air Lease Corporations kunder återigen kan sätta MAX-flygplanen i trafik är mycket osäkert och i januari har ytterligare mjukvarufel på flygplanet hittats. Denna gång handlar det om problem med övervakningssystem som inte startas upp på rätt sätt.

Det är inte bara styrelseordföranden i Air Lease Corporation som tycker att Boeing bör byta namn på MAX-flygplanen. Redan i april förra året twittrade USAs president Donald Trump att hans kunskaper om marknadsföring går att diskutera, men om han var Boeing skulle han definitivt byta namn på MAX-flygplanen.

En som går före är Ryanair som redan påbörjat ett namnbyte på MAX-flygplanen som man enligt bilder på icke levererade MAX-flygplan tillhörande Ryanair ser modellbeteckningen 737-8200.

(Foto: Boeing)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.