Air Leap sätter in Saab 2000 på Ö-vik

När Air Leap den 2 februari börjar att flyga på Örnsköldsvik-Stockholm blir det inte med ATR 72 som var planerat. Istället hyr Air Leap in Sveaflyg, som också skulle börjat sälja biljetter och flyga på samma sträcka.

Söndagen den 2 februari börjar BRA och Air Leap att flyga från Örnsköldsvik till Stockholm efter att SAS samtidigt slutat flyga på sträckan. Air Leap som till en början planerade att trafikera Örnsköldsvik-Arlanda med en ATR 72 ska istället använda sig av en Saab 2000, med plats för 50 resenärer, på sträckan.

Air Leap som idag flyger med Saab 340-flygplan kommer att wet-leasa en Saab 2000 från Sveaflyg som flyger under Lipican Aers AOC. Sveaflyg tillkännagav under 2019 att man hade för avsikt att börja flyga mellan Örnsköldsvik och Stockholm i egen regi, men nu blir det alltså endast som operatör i samarbete åt Air Leap.

Sveaflyg och Air Leap kommer att trafikera Örnsköldsvik-Stockholm Arlanda med två avgångar varje vardag samt en på söndagar. BRA å sin sida kommer att flyga till Stockholm Bromma med upp till fyra avgångar varje vardag samt två avgångar varje söndag.

Air Leap, som enligt tidigare uppgifter ska fasa in två ATR 72-500 i sin flotta kommer istället för Örnsköldsvik att genomföra sin första ATR-flygning från Mariehamn på Åland till Stockholm Arlanda den 1 mars.

(Foto: Sveaflyg)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.