Scandinavian Mountains godkänd för internationella flyg

Scandinavian Mountains Airport har nu godkänts för att ta emot flygresenärer utanför Schengenområdet vilket innebär att SAS flygningar till London från Sälen startar den 1 februari.

I slutet av december 2019 skulle de första resenärerna utanför Schengenområdet, från London, landat på Scandinavian Mountains Airport. Så blev inte fallet då regeringen inte behandlat Malung-Sälen kommuns ansökan om att göra flygplatsen till en gränskontroll. Detta trots att ansökan inkom till regeringskansliet redan i mitten av augusti förra året.

Först den 15 januari valde regeringen att titta på frågan och godkände då Sveriges nya flygplats som gränskontroll och det innebär att SAS kommer att starta sina flygningar till och från London den 1 februari.

”Äntligen får nu passagerarna från London uppleva vår nya flygplats och våra unikt korta transfertider ut till skidanläggningarna. Den kortaste transfertiden är bara 10 minuter,” säger Gunnar Lenman, VD på Scandinavian Mountains Airport.

Mellan slutet på december och fram till den 1 februari flyger SAS sina Londonresenärer till Oslo för att därefter sätta de på en bussresa på cirka tre timmar till Sälen. Något som enligt Gunnar Lenman fungerat bra, men något som resenärerna inte tyckt varit jättespännande.

(Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.