SAS planer om nytt dotterbolag tydligare

I ett brev till sina anställda skriver SAS att man måste förbättra flygbolagets kostnadseffektivitet och i det ingår ett troligt nytt dotterbolag som ska flyga flygplan i 120-150 stolarsklassen.

Det är Sveriges Radio som rapporterar om att SAS planer på att starta ett nytt dotterbolag för flygplan som tar 120-150 passagerare nu blivit allt tydligare efter att flygbolaget i ett brev gått ut till sina anställda om att SAS behöver bli mer kostnadseffektivt.

Enligt aktieanalyschefen på Sydbank ,Jacob Pedersen, som Sveriges Radio pratat med innebär detta troligen att SAS startar ett nytt dotterbolag för att sätta press på de anställda i ”SAS Skandinavien”. Det nya dotterbolaget kommer innebära helt andra villkor och löner för de anställda jämfört med dagens SAS vilket påminner om SAS dotterbolag i Irland som idag sköter om stora delar av trafiken till och från London.

Detta går hand i hand med SAS VD Rickard Gustafson besked i december att SAS måste säkerställa ”att vi har konkurrenskraftiga avtal lämpliga för trafik med medelstora plan”.

I brevet som SAS skickat ut till sina anställda skriver man också att det framöver kommer att vara färre flygplan i moderbolaget SAS. Det kommer dock inte att bli aktuellt med några uppsägningar, istället ska en minskad flygplansflotta i moderbolaget komma naturligt i takt med pensionsavgångar.

(Foto: Alex Beltyukov – RuSpotters Team)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.