KLM ökar från Växjö

Under hösten 2018 minskade KLM ner sina flygningar från Växjö till fem avgångar i veckan men när sommartidtabellen tar sin början blir det återigen sju flygningar i veckan från Småland till Amsterdam Schiphol. 

I maj 2018 började KLM genom sitt dotterbolag KLM Cityhopper att flyga från Växjö till sin hubb på Schiphol-flygplatsen utanför Amsterdam. Under hösten 2018 valde KLM att trappa ner sina flygningar från Växjö från en daglig avgång till fem avgångar i veckan på grund av ett för litet resande på tisdagar och lördagar.  

Nu återvänder dock avgångarna på tisdagar och lördagar från den 29 mars och med det blir det återigen en daglig förbindelse mellan Växjö och Amsterdam. Samtliga avgångar trafikeras med Embraer 175. 

Förutom KLM Cityhopper trafikerar även Ryanair, Wizz Air och BRA utrikeslinjer från Växjö. Ryanair flyger till Alicante och Gdansk, Wizz Air till Skopje och Tuzla samt BRA till Berlin Tegel. Inrikes flyger uteslutande BRA till Stockholm Bromma och Scandinavian Mountains Airport. 

(Foto: KLM)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.