Flybe räddat av Storbritannien

Efter 48 nervösa timmar har det nu blivit klart att det brittiska flygbolaget Flybes akuta ekonomiska kris är avvärjd då den brittiska staten gått med på att utarbeta en betalningsplan för den flygskatt som finns i Storbritannien som tynger ner Flybes ekonomi kraftigt. 

I början av veckan kröp det fram uppgifter om att det brittiska regionala flygbolaget Flybe befann sig i en akut ekonomisk kris och en konkursförvaltare stod redo att ta över flygbolaget om en konkurs blev verklighet. Nu ser det dock inte ut som att det blir någon konkurs då den brittiska regeringen kommit överens med Flybe om att ta fram en avbetalningsplan på den flygskatt som finns i Storbritannien. 

I nuläget har Flybe en skatteskuld på 100 miljoner pund som ska betalas men när man nu tar fram en avbetalningsplan ska Flybes ekonomi vara säkrad, åtminstone för stunden. Samtidigt som Flybe kommer att betala flygskatten på ett alternativt sätt så har bolagets ägare, Connect Airways sagt att man ska gå in med ännu mer kapital i Flybe för att hålla bolaget flygande. 

Flybe är det största regionala flygbolaget i Storbritannien och flyger med 71 flygplan till ett 50-tal destinationer i Storbritannien och Europa. Tidigare har Flybe även flugit från Stockholm Arlanda på uppdrag av SAS med ATR 72-600. Stommen i Flybes flygplansflottan är idag Bombardier Dash 8 Q400. 

(Foto: Tony Hisgett)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.