60 personer drabbade av bränsledumpning över Los Angeles

60 personer fick behandlas för skador och biverkningar i tisdags efter att en Boeing 777 tvingades dumpa bränsle över Los Angeles för att få ner vikten inför en nödlandning.

Delta Air Lines flygning DL 89 till Shanghai från Los Angeles som flygs med en Boeing 777-200 hade precis lyft från Kalifornien under tisdagen när man fick motorproblem som gjorde att man beslutade sig för att återvända till Los Angeles flygplats.

Den oplanerade landningen i Los Angeles gjorde att piloterna var tvungna att dumpa bränsle för att få ner flygplanets vikt till den tillåtna landningsvikten. Problemet var bara att bränslet dumpades över Los Angeles inkluderat sex skolor och totalt fick 60 personer behandlas på grund av flygbränslet som föll från luften.

Det finns flera personer som berättar om hur de fick flygbränsle regnat över sig och flera blev tvättade med tvål och vatten medan många elever på de sex skolorna fick gå hem för dagen för att byta kläder. Värst drabbades en skola i Cudahy där 20 elever och elva vuxna rapporterades ha fått mindre skador i samband med bränsledumpningen.

(Foto: formulanone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.