Långlinje till Asien på paus från Arlanda

Från och med idag, 15 januari, stoppar China Eastern Airlines sin långlinje från Stockholm till Shanghai under fem månader vilket åtminstone tillfälligt lämnar Arlanda med ännu en långlinje mindre.

Mellan den 15 januari och 15 juni kommer China Eastern Airlines inte att trafikera Sverige då man valt att stoppa sin flyglinje mellan Stockholm Arlanda och Shanghai. Detta är andra gången som linjen sätts på vinterpaus då China Eastern även under förra vintern inte flög på sträckan mellan oktober 2018 och mars 2019. Linjen startades av Skyteam-bolaget under sommaren 2018 och flygs med en Airbus A330-200 tre gånger i veckan.

China Easterns linje till Shanghai ställer sig tillfälligt till raden av långlinjer som den senaste tiden gått förlorade för Arlanda. Bland annat har SAS tagit bort sina linjer till Hong Kong och Los Angeles, och kanske det största nederlaget, Norwegian har valt att stoppa samtliga långlinjeflygningar från Arlanda under året. Även flygbolag som United och Delta har valt att lämna Stockholm under de senaste åren.

Enligt check-in.dk kommer Arlanda att ha långlinjer till Beijing (Air China), New York, Chicago (SAS), Singapore (Singapore Airlines via Moskva), Addis Abeba (Ethiopian), Bangkok (Thai Airways) och säsongslinjen till Shanghai med China Eastern under 2020. En linje som dock går mot strömmen av minskade långlinjer är ANAs ny linje till Tokyo-Haneda som startas den 29 mars.

(Foto: Triple Tree)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.