Första Embraer 190 flyger nu för BRA

Sedan den 13 januari flyger den första av totalt fem Embraer 190 som ska fasas in på BRAs linjenät. Detta då ett av bolagets Avro RJ-flygplan fasades ut i slutet av december vilket skapar kapacitetsbrist.

I måndags var det smygpremiär för Embraer 190 på BRAs linjenät. Detta då en av bolagets Avro RJ som ska fasas ut till förmån för Embraer 190 lämnade flottan i slutet av december vilket skapade en tillfällig kapacitetsbrist. Den Embraer 190 som nu flyger för BRA är baserad på Malmö Airport och flyger till Stockholm Bromma under de kommande veckorna.

German Airways, som är de som flyger Embraer 190 för BRA, kommer sedan vid månadsskiftet mars-april att sätta fyra Embraer 190 i trafik för BRA där huvuddelen av trafiken kommer att utgå från Malmö och Göteborg. Samtidigt som Embraer-flygplanen tillförs BRAs linjenät kommer bolaget att sluta flyga Avro RJ-flygplan.

Under nästa år kommer German Airways att fasa in ytterligare en Embraer 190 på uppdrag av BRA och då kommer man att flyga med fem Embraer 190. Samtliga Embraer 190 kommer att målas i BRAs fulla färger, men det flygplan som nu används på Malmö-Stockholm är vitmålat med endast BRAs namn synligt.

(Foto: BRA)

En kommentar

  1. Embraer 190 kommer även att flyga Malmö – Östersund på söndagar, till och med 12 April.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.