Willie Walsh går i pension

Willie Walsh, koncernchef för IAG, International Airlines Group, och tidigare högste chef över British Airways har nu beslutat sig för att gå i pension vid en ålder av 58 år. I juni gör han sin sista arbetsdag efter 41 år inom flygbranschen.

Koncernchefen över IAG, International Airlines Group, som bland annat inkluderar flygbolagen British Airways, Aer Lingus och Iberia, Willie Walsh har beslutat sig för att gå i pension. Den 58-årige chefen kommer att lämna IAG-styrelsen och sin roll som koncernchef den 26 mars för att sedan gå i pension den 30 juni.

”Det har varit ett privilegium att ha medverkat till skapandet och utvecklingen av IAG. Jag har haft nöjet att arbeta med många extraordinära människor de senaste 15 åren i British Airways och IAG”, säger Willie Walsh i samband med tillkännagivandet om hans pensionering.

Willie Walsh började sin karriär som 17-åring hos Aer Lingus där han utbildade sig till pilot. Under tiden som pilot tog han även en kandidatexamen inom ledarskap och business administration och efter flera ledande positioner inom Aer Lingus blev han koncernchef för det irländska flygbolaget år 2001. Fyra år senare blev Walsh högste chef över British Airways och år 2011 tog han över jobbet som koncernchef hos British Airways moderbolag IAG.

Walshs efterträdare blir Luis Gallego som är koncernchef i IAG-bolaget Iberia sedan år 2014. Gallego började sin karriär inom flygbranschen år 1997 hos Air Nostrum.

”Styrelsen är övertygade om att Luis är rätt person att leda IAG i sin nästa fas av utveckling, och vi ser fram emot att arbeta nära med Luis i hans nya roll”, säger Antonio Vázquez, IAGs styrelseordförande.

(Foto: StuBaileyPhoto)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.