Ny strejk kan vara på gång hos SAS

En potentiell strejk ligger på horisonten för SAS. Enligt den norska tidningen Finansavisen kan bolagets kabinpersonal strejka efter påsk om inte deras villkor och arbetsförhållanden förbättras.

Kabinpersonalen hos SAS är inte nöjda med sin arbetssituation där de ibland inte får sitt schema förrän 15 dagar innan de ska arbeta. Om detta inte ändras innan påsk så kommer SAS kabinpersonal att gå ut i strejk strax efter påsk enligt källor hos norska Finansavisen.

Kabinpersonalen hos SAS är fackligt fördelat efter land och samtliga tre avtal med Sverige, Danmark och Norges kabinpersonal löper ut i vår och det är då som det finns risk för strejk. Martinus Rokkum som representerar den norska kabinpersonalen säger till norska Dagens Näringsliv att viljan att fajtas är stark, men att han hoppas att man kan få till en lösning med SAS innan en strejk blir aktuell.

Under förra året strejkade drygt 1 400 SAS-piloter under sex dagar vilket innebar att över 4 000 flygningar ställdes in. Pilotstrejken beräknas ha kostat SAS drygt 600 miljoner kronor och en ny strejk är något som SAS definitivt inte föredrar, varken ekonomiskt eller för sina kunder.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.