Blekinge ändrar resepolicy – ska flyga mer

Ronneby kommun och Region Blekinge planerar nu för att ändra sina resepolicys för att öka sina tjänsteresor med flyg från Ronnebys flygplats och då med biljetter som har biobränsle inkluderat.

Ronnebys flygplats var den av Swedavias tio flygplatser som förlorade mest passagerare procentuellt under 2019 med en minskning på drygt nio procent. För att försöka råda bot på detta ska Ronneby kommun och Region Blekinge nu möjliggöra för att deras tjänsteresor ska ske med flyg och biobränsletillägg.

Enligt SVT grundar sig beslutet att Ronneby kommun under året ska öka sina tjänsteresor med flyg på att man blivit medveten om att det går att boka flygresor med biobränsle som motsvarar den aktuella flygresan. Detta visste Roger Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande inte om förrän ett möte med Swedavia under hösten 2019 enligt SVT Blekinge.

Med ett biobränsletillägg på 300 kronor per flygresa har Ronneby kommun gett sina tjänstemän i uppdrag att förändra kommunens resepolicy under året. Enligt Roger Fredriksson planerar även Region Blekinge för en liknande förändring vilket bör få en positiv effekt på Ronnebys flygplats.

(Foto: Daderot)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.