Fler flög med SAS i december

Trots att flygresandet i Sverige utvecklas negativt fortsätter SAS att öka sina passagerare och 2019 sista månad var inget undantag då antalet passagerare ökade med drygt två procent.

Jämfört med 2018 ökade antalet passagerare med över två procent i december 2019 för SAS vilket innebär att det flög drygt 1,9 miljoner resenärer med bolaget. Samtidigt ökade även kabinfaktor, enhetsintäkter och passageraryield jämfört med samma månad år 2018.

”Det är glädjande att fler väljer att resa med SAS, vilket stärker vår position på den skandinaviska marknaden. Under december välkomnade vi den första av åtta Airbus A350 till vår flotta, och vi är glada att våra resenärer inom kort kommer att få uppleva världens mest moderna och bränsleeffektiva långdistansflygplan”, säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

I december ökade kapaciteten med 0,9 procent och antalet betalda passagerarkilometer med 2,6 procent vilket drivs av en ökad efterfrågan på SAS reguljärtrafik. Som ett resultat ökade kabinfaktorn med 1,2 procentenheter till 71,1 procent. Valutajusterad enhetsintäkt förbättrades med 3,1 procent och passageraryielden med 1,2 procent.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.