Brand stängde Stavangers flygplats

Under tisdagseftermiddagen utbröt en kraftig brand i parkeringsgaraget på Stavangers flygplats vilket gjorde att flygtrafiken stoppades och kom igång först på onsdagsmorgonen.  

All flygtrafik till och från Stavangers flygplats stoppades under tisdagseftermiddagen på grund av en brand i flygplatsens parkeringsgarage. Bland de drabbade resenärerna fanns Norges statsminister Erna Solberg som ankom till Stavanger med helikopter från en oljerigg när flygplatsen stängde för flygtrafik.

Fyra flygningar från Amsterdam, Trondheim, Oslo och London valde att landa i Oslo istället medan flygplatsen var stängd. Övriga flygningar ställdes in under tisdagen från klockan 16.30 till onsdagsmorgonen.

Under onsdagsmorgonen startade man upp flygtrafiken från Stavanger igen med en del inställda flygningar som följd av att man inte kunnat landa på flygplatsen under tisdagseftermiddagen och kvällen. Det är oklart vad som orsakat branden i parkeringsgaraget som delvis rasat på grund av branden.

(Foto: Jarvin – Jarle Vines)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.