Barn hittat död i landställsbrunn

En död person i 10-års åldern hittades i en landställsbrunn på en Boeing 777 som landade i Paris under onsdagen efter en flygning från Elfenbenskusten. Nu har en utredning startats för att ta reda på vad som hänt.

När Air Frances flygning AF 703 landade på Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris under onsdagsmorgonen efter en flygning från Abidjan i Elfenbenskusten hittades ett livlöst barn i en av landställsbrunnarna på flygplanet. Barnets kropp gör att man tror det rör sig om ett 10 år ungt barn som blivit bragt om livet.

Det är oklart hur barnet har dött men en utredning har nu startats för att ta reda på detta. Enligt AFP säger en källa inom flygsäkerhet i Elfenbenskusten att förutom det mänskliga dramat så visar händelsen att flygsäkerheten på Abidjans flygplats har fallerat.

Statistik från FAA visar att tidigare försök att ta sig levande fram genom att flyga i landställsbrunnen i ett flygplan gått sådär. En av fyra har överlevt i de fall som FAA har registrerat och de som överlever har generellt flugit kortare sträckor på låg höjd.

(Foto: Laurent ERRERA) 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.