Saab får lämna väg för ATR i Japan

Japan Airlines dotterbolag Japan Air Commuter har nu pensionerat sin sista Saab 340 vilket innebär ännu en mindre operatör av Saab-flygplan i världen. Precis som hos många andra flygbolag väljer man även i Japan att ersätta Saab 340 med ATR.

Strax innan jul flög Japan Air Commuter, en del av JAL Group där Japan Airlines är huvudflygbolaget, sin sista flygning med Saab 340. Den sista flygningen gick mellan Kikaiga Shima och Kagoshima i Japan och framöver kommer Japan Air Commuter istället att enbart flyga med ATR 42-600 och 72-600.

Ursprungsplanen var att det sista Saab-flygplanet skulle lämna Japan Air Commuter den 30 november men på grund av en osäkerhet kring när ATR skulle leverera ersättningsflygplanet till SAAB 340-flygplanet JA8703 flög Saaben kvar till några dagar innan jul.

Enligt ch-aviation kvarstår nu HAC – Hokkaido Air System som den enda operatören av Saab 340 i Japan. HAC, som också är ett dotterbolag till Japan Airlines, flyger med fyra Saab 340 från Sapporo och Hakodate men även här kommer ATR 42-600 att ersätta Saabarna.

(Foto: lasta29)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.