Ryanair startar 15 nya flyglinjer till Kroatien

Kroatien blir allt mer populärt bland semesterfirare och därför startar Ryanair 15 nya flyglinjer från landet under den kommande sommaren.

15 nya flyglinjer för Ryanair från de kroatiska kuststäderna Zadar, Rijeka och Dubrovnik blir resultatet av att allt fler vill besöka Kroatien. Ryanair har redan idag en stark närvaro i Kroatien med mer än 30 flyglinjer redan på plats. Vad som dock är unikt med dem är att samtliga förutom en, endast flygs på sommaren och detta har även märkts under tidigare år då Ryanair haft en sommarbas på Zadars flygplats.

Under sommaren 2019 stängde Ryanair sin bas i Zadar men nästa år återkommer det irländska lågprisflygbolaget med en bas på flygplatsen då dotterbolaget Lauda ska basera tre Airbus A320 i Zadar. Från Zadar kommer Lauda sedan att flyga 13 av de 15 nya flyglinjer som man nu lanserar inför sommaren i år.

De 13 nya flyglinjerna från Zadar kommer att flygas till Aarhus, Paris Beauvais, Bremen, Cork, Gdansk, Hamburg, Kaunas, Maastricht, Riga, Liverpool, Tolouse, Wien och Wroclaw. De övriga två nya linjerna går mellan Wien och Dubrovnik samt Frankfurt Hahn och Rijeka.

Det är dock inte enbart av egen kraft och en ökande turism som Ryanair flyger till och från Kroatien. Enligt den kroatiska tidningen Jutarnji List fick Ryanair 12 miljoner euro från Kroatiens turistmyndighet för att finansiera sina flygningar under 2018, vilket kan förklara den kraftiga expansion som sker under nästa sommar.

(Foto: Tromber)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.