Flygbolag undviker Iran och Irak

På grund av oroligheterna kring Iran och Irak väljer flera flygbolag nu att tillfälligt stoppa sin trafik till Bagdad medan överflygande trafik väljer att flyga utanför det iranska luftrummet som säkerhetsåtgärd.

Oroligheterna i Iran och Irak på grund av USA gör att flera flygbolag väljer att stoppa sin trafik till och från Irak på obestämd tid. Samtidigt väljer delar av den överflygande trafiken över Iran att undvika landets luftrum.

Bland de flygbolag som på grund av säkerhetsskäl valt att stoppa sina flygningar till Irak finns Royal Jordanian, Gulf Air och Kuwait Airways. Det är främst flygningar till huvudstaden Bagdad som stoppas. Samtidigt fortsätter de tre största utrikesbolagen, Turkish Airlines, Emirates och Qatar Airways att flyga till och från Irak.

I Indien rekommenderar myndigheter att indiska flygbolag undviker det iranska luftrummet. Air India säger dock att man fortsatt kommer att flyga över Iran där majoriteten av bolagets flygningar till Europa passerar igenom. Polska LOT säger däremot att man inte kommer att flyga över Iran på sina flygningar från Warszawa till Singapore, Delhi, Colombo, Goa och Bangkok.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.