Neo ger Azorerna nya långlinje

Airbus neo-familj öppnar upp för nya medel- och långdistanslinjer tack vare den utökade räckvidden. Det tar TAP Portugal vara på när man senare i år börja flyga från Azorerna till USA.

Med Airbus A321neo som har längre räckvidd än sin föregångare A321ceo kommer TAP Portugal att starta flygningar från atlantögruppen Azorerna till USA under året. Detta då A321neo har färre antal stolar att fylla än ett widebody-flygplan vilket gör att flygbolag kan starta nya långlinjer som inte har ett tillräckligt stort passagerarunderlag för större flygplan.

A321neo har i TAPs konfiguration plats för 216 passagerare vilket gör att TAP tror att flygplanstypen passar för flygningar från Ponta Delgada på Azorerna till Boston som blir destination i USA. Sträckan ska flygas fem gånger i veckan under sommaren, från den 4 juni till 24 oktober.

Flygningarna från Ponta Delgada till Boston kommer att flygas i direkt konkurrens med det lokalt baserade Azores Airlines som under den kommande sommaren flyger på sträckan tio gånger i veckan.

Under sommaren 2019 flög förutom Azores Airlines och deras linje till Boston även Delta Air Lines till USA från Azorerna och då till New York-JFK. Med TAPs besked om flygningar till Boston sprider sig konkurrensen på flygningarna från Portugal till Azorerna vidare från Azorerna till USA. Förutom TAP och Azores Airlines flyger även Ryanair från Azorerna till Portugal.

(Foto: Nicky Boogaard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.