Italienska luftfartsmyndigheten drar in Ernest Airlines operativa licens

Den italienska luftfartsmyndigheten kommer att dra in Ernest Airlines operativa licens från den 13 januari, men det är oklart varför detta sker och flygbolaget arbetar för beslutet ska återkallas innan det träder i kraft.

ENAC, den italienska luftfartsmyndigheten, kommer att dra in det italienska flygbolaget Ernest Airlines operativa licens från den 13 januari vilket innebär att samtliga bolagets flygningar stoppas. Det är i nuläget okänt varför ENAC beslutat sig för att stoppa Ernest Airlines verksamhet, men oftast övervakar luftfartsmyndigheter flygbolags ekonomiska situation noggrant.

Luftfartsmyndigheten säger i ett uttalande att det inte finns några kritiska säkerhetsproblem bakom beslutet och därför väljer man att stoppa flygbolagets verksamhet först den 13 januari. Detta då man vill att så få resenärer som möjligt ska påverkas av beslutet och därför väntar man till efter nyårshelgen och efter det ukrainska nyåret som firas den 7 januari.

Ernest Airlines skriver på sin hemsida att man tvingas stoppa biljettförsäljningen på samtliga flygningar efter den 13 januari på grund av ENACs beslut. Samtidigt arbetar Ernest för att få luftfartsmyndigheten att dra tillbaka sitt beslut om att dra in flygbolagets operativa licens innan det träder i kraft den 13 januari.

Ernest Airlines har en flygplansflotta som består av en Airbus A319 och tre A320 och flyger från åtta italienska städer till albanska Tirana samt till fyra destinationer i Ukraina från Italien.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.