Singapore Airlines med ny destination i Europa

Bryssel kommer att ingå i Singapore Airlines linjenätverk som den senaste europeiska destinationen från oktober. Det sker med direktflyg från Singapore till den belgiska huvudstaden. 

Med förbehåll för godkännande från myndigheter kommer SQ 304 att flyga från Singapore till Bryssel varje onsdag, torsdag, fredag och söndag kl. 23.55 lokal tid från oktober 2020. Återresan, med flygningen SQ303, avgår från Bryssel varje måndag, torsdag, fredag och lördag kl. 11.20 lokal tid. Flygplanstyp på rutten blir Airbus A350-900.

”Vi är mycket glada över att kunna lansera flyglinjen till Bryssel – en stad som både är ett viktigt ekonomiskt och politiskt nav i Europa. Det understryker också Singapore Airlines åtagande att kontinuerligt utöka vårt linjenätverk och erbjuda våra kunder en enklare och smidigare reseupplevelse,” säger SIA:s Senior Vice President Marketing Planning, Tan Kai Ping.

Som Belgiens huvudstad är Bryssel EU:s hemstad och därmed också känd som EU:s huvudstad. Det är också den tätaste regionen i Belgien med den högsta BNP per capita. Dessutom är Natos huvudkontor också beläget i Bryssel. På grund av dess unika geografiska läge är Bryssel idealiskt för tåg, vägar och flygtrafik och har fått smeknamnet ”The Crossroads of Europe”. Med introduktionen av den nya rutten kommer Singapore Airlines att kunna öka Beneluxländernas anslutning till Singapore med direktflyg från Amsterdam, Düsseldorf och Bryssel.

(Foto: Sören Andersson/Swedavia)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.