SAS och Etihad utökar codeshare

SAS och Etihad Airways har bestämt sig för att utöka sitt codeshare-samarbete bolagen emellan med sju nya SAS-linjer som framöver även kommer att märkas med Etihads flygnummer.

Från slutet av december 2019 har SAS och Etihad Airways utökat sitt codeshare-samarbete. Detta rapporterar Routesonline. Expansionen av samarbetet som sedan tidigare bland annat innehåller linjer från Abu Dhabi till Amsterdam, Aten, Bryssel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, London, Milano, Rom och Zürich kommer nu att utökas med sju nya flyglinjer.

De sju nya flyglinjerna flygs av SAS och Etihad kommer att sätta sin EY-kod på avgångar på linjerna. Det är fyra flyglinjer inom samt till Norge, två från Danmark och tre från samt inom Sverige som får EY-flygnummer, det är alltså tre interskandinaviska linjer som inkluderas i samarbetet. De norska linjerna som tillkommer är Tromsø-Bryssel, Oslo-Aalborg och Oslo-Haugesund medan det för Danmarks del innebär EY-flyg, förutom från Aalborg, även på sträckan Aarhus-München.

Samtliga tre flyglinjer som utgår från Sverige ska flygas från Stockholm Arlanda och det är utrikeslinjerna till Tromsø och finska Vasa samt inrikeslinjen till Luleå. När samarbetet mellan SAS och Etihad Airways inleddes år 2014 placerade Etihad sin EY-kod på inrikesflygningar i Sverige från Stockholm till Umeå, Sundsvall och Östersund.

(Foto: Andrew Thomas)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.