Tre dagar lång strejk hos Lufthansa-bolag

Lufthansas dotterbolag Eurowings har ställt in över 170 flygningar mellan den 30 december och 1 januari 2020 på grund av en strejk hos kabinpersonalen tillhörande Germanwings som flyger för Eurowings.

Kabinpersonalen hos Germanwings som flyger för Lufthansas lågprisflygbolag Eurowings strejkar mellan den 30 december och 1 januari år 2020. Därför har Eurowings nu tvingats ställa in över 170 flygningar under de tre dagarna och det är främst inrikesflygningar i Tyskland som berörs.

Kabinfacket UFO, som står bakom strejken säger att den syftar till att man vill ha mer tydlighet för sina medlemmar när Germanwings ska integreras i Eurowings. Dessutom finns det en konflikt mellan UFO och Germanwings rörande deltidsarbete.

Germanwings flyger idag 30 av 140 flygplan i Eurowings flygplansflotta vilket innebär att strejken påverkar en dryg femtedel av Eurowings verksamhet.

(Foto: © Raimond Spekking)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.