Nya Dreamliners hos Qatar flög direkt tillbaka till USA

Qatar Airways har efter jul tagit emot sju nya Boeing 787-9 från Boeing och dessa har sedan leveransflugits från Everett till Doha, men detta bara för att kort efter flyga samtliga sju flygplan tomma tillbaka till USA.

Under de senaste dagarna har sju nya Boeing 787-9 Dreamliner tillhörande Qatar Airways från Boeings anläggning i Everett till flygbolagets bas i Doha, en flygning på närmare 14 timmar. Det dröjde dock inte lång tid innan samtliga sju nya Dreamliners flögs tomma tillbaka till USA och då till Victorville i Kalifornien.

Orsaken till att Qatar Airways sju nya Dreamliner återigen flögs till USA beror på att man ska montera flygbolagets Business Class-produkt QSuite i flygplanen. På grund av att kroppen på Dreamlinern är något smalare än på Qatars Airbus A350 och Boeing 777 måste QSuite specialtillverkas innan de kan monteras i Dreamlinern och i väntan på detta ska de sju flygplanen stå på Victorvilles flygplats.

Varför Dreamliner-flygplanen var tvungna att först flyga till Qatar för att sedan flyga tillbaka till USA där de precis hade levererats ifrån är oklart. Det kan dock bero på krav som att flygplanen måste ha befunnit sig i Qatar innan år 2020 på grund av ekonomiska eller skattemässiga skäl alternativt att lagstiftningen i Qatar gör det fördelaktigt.

(Foto: Russell Lee)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.