Norwegian tillverkar nya produkter av gamla uniformer

Norwegians senaste projekt som görs i samarbete med UNICEF hjälper utsatta barn, skapar jobb åt invandrarkvinnor och minskar bolagets klimatpåverkan. Återanvändning av bolagets uniformer kan rädda tusentals kläder från att kastas vilket är en viktig åtgärd i kampen mot textilavfall.

Under 2020 ska Norwegian byta ut dagens uniformer och därför lanseras pilotprojektet Still Travelling with Norwegian tillsammans med UNICEF Norge. De använda uniformerna ska uppgraderas till nya, hållbara produkter som ska säljas ombord på utvalda Norwegianflygningar.

”När vi nu byter ut ett antal uniformer är det viktigt att vi funderar på hur vi kan använda materialen på ett hållbart sätt. Vi har ingått ett samarbete med det sociala företaget Sisters in Business som ger jobb åt invandrarkvinnor genom lokal textilproduktion”, säger Cecilie Nybø Carlsen, Norwegians VP Product Manager.

Inledningsvis kommer Norwegian sälja produkter som har tillverkats av bolagets långdistansuniformer, en stilig rutig necessär och en fin sidenväska, två unika och handgjorda produkter. Allt överskott från försäljningen går till UNICEF:s arbete för utsatta barn.

”Om det här projektet blir framgångsrikt kan vi rädda tusentals plagg från att kastas. Vi har alla ett ansvar att hitta lösningar som minskar miljöpåverkan från användningen av textilier”, säger Norwegians hållbarhetschef Anders Fagernæs.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.