Fokker-krasch i Kazakstan

Minst 14 personer har omkommit i en flygplanskrasch med en Fokker 100 i Kazakstan. Kraschen ska ha inträffat kort efter start från Almatys flygplats i Kazakstan och totalt ska det ha befunnits sig 98 människor ombord.

Klockan 07.22 lokal tid, 02.22 svensk tid, kraschade en Fokker 100 på Almatys flygplats i Kazakstan. Fokkern som tillhör flygbolaget Bek Air ska kort efter start ha tappat höjd och sedan kraschat in i en betongvägg och två byggnader nära flygplatsen.

Enligt BBC har minst 14 personer omkommit och fler är också att vänta. Almatys flygplats har publicerat en lista på 60 personer som vårdas på sjukhus efter kraschen. Det ska ha varit dimmigt på flygplatsen vid kraschen och totalt fanns det 93 passagerare och fem besättningsmedlemmar ombord på Fokkern.

Bek Air är ett kazakstanskt lågprisflygbolag och har sju Fokker 100 i sin flygplansflotta och grundades år 1999.

(Foto: Qarakesek)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.