Air Malta siktar på långlinjer med A321XLR

Två Airbus A321XLR ska ge Air Malta möjlighet att flyga långlinjer från Malta och tänkbara destinationer som man tittar på finns i Indien och Nordamerika.

Air Malta har tidigare sagt att man är intresserade av att använda Airbus A321neo för långlinjeflygningar från Malta och nu bekräftar flygbolagets styrelseordförande Charles Mangion att två A321XLR ska tillföras Air Malta.

De båda Airbus A321XLR ska levereras till Air Malta år 2024 och ska flygas av dotterbolaget Malta MedAir som idag flyger med en Airbus A320 på uppdrag av Air Malta. Tänkbara destinationer för de nya A321XLR från Malta är Indien och Nordamerika. Vilka destinationer som är aktuella i Indien är oklart medan städer som New York och Toronto nämnts som tänkbara i Nordamerika.

Air Malta flyger idag med sju Airbus A320ceo samt tre A320neo på linjer från Malta till Europa och Afrika. Året innan de båda A321XLR ska levereras, år 2023, ska man ha fasat ut samtliga A320ceo för att flyga en enhetlig flotta med neo-flygplan från Airbus.

(Foto: Mark Harkin)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.