Air France-KLM smyger in på Lufthansa-mark

Air France-KLMs lågprisflygbolag Transavia går under nästa sommar in på okänt territorium när man lanserar flygningar från Bryssel, tillika Lufthansa Groups hemmamarknad, till nio destinationer.

Det nederländska lågprisflygbolaget Transavia, tillika dotterbolag till Air France-KLM, tror sig ha hittat ett glapp i marknaden på Bryssels flygplats för lågprisresande och därför lanserar man nio destinationer från den belgiska huvudstaden under nästa år. Det är ett steg från Skyteam-koncernen in på Brussels Airlines, tillika tillhörande Lufthansa-koncernen och Star Alliance, hemmamarknad som kan leda till framtida expansioner och en ökad konkurrens från Air France-KLM i Bryssel.

Totalt kommer Transavia att erbjuda 28 avgångar i veckan på det nya nätverket och destinationer från Bryssel blir Alicante, Ibiza, Corfu, Heraklion, Thessaloniki, Verona, Tel Aviv, Faro och Agadir. På samtliga flygningar kommer Boeing 737-700 och -800 att användas och premiär på linjerna blir mellan den 30 mars och 4 april nästa år.

Idag har lågprisflygbolagen en liten närvaro på Bryssels Zaventem flygplats där främst easyJet och Ryanair är representerade med två relativt små linjenät. Ryanair har istället en betydligt större närvaro på Bryssels ”lågprisflygplats” Charleroi som är belägen nästan fem mil från Bryssel.

(Foto: Marvin Mutz)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.