München bygger ut tillsammans med Lufthansa

Münchens flygplats har i samarbete med Lufthansa presenterat en expansion av Terminal 2 som kommer att öka flygplatsens årliga kapacitet med tio miljoner resenärer.

Münchens flygplats, som är utsedd till en av världens bästa flygplatser, har tillsammans med Lufthansa som har en av sina två hubbar i München presenterat en expansion av Terminal 2 som främst användas av Lufthansa och deras samarbetspartners.

Expansionen av Terminal 2 kommer att bestå av en utbyggnad av satellitterminalen som kommer att få en T-form. De exakta detaljerna kring utbyggnaden är inte klara och ska specificeras i en avsiktsförklaring mellan Münchens flygplats och Lufthansa.

När T-formen står klar kommer kapaciteten på Terminal 2 att utökas med tio miljoner resenärer och tillsammans med Terminal 1 får Münchens flygplats kapacitet för att ta emot 63 miljoner resenärer årligen. Under 2018 hade flygplatsen drygt 46 miljoner resenärer.

Samarbetet mellan Münchens flygplats och Lufthansa startade under 1990-talet då det tyska flygbolaget etablerade sin hubb på flygplatsen. Tillsammans öppnade de båda parterna Terminal 2 år 2003 som idag används nära sin fulla kapacitet vilket motiverar en utbyggnad av terminalen.

(Foto: Münchens flygplats)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.