Scandinavian Mountains redo för flygtrafik

Med endast några dagar till godo har Transportstyrelsen nu godkänt Scandinavian Mountains Airport för flygtrafik. Söndagen den 22 december landar det första flygplanet med passagerare ombord på flygplatsen.

För ett antal veckor sedan hade Sveriges nyaste flygplats, Scandinavian Mountains Airport, och leverantören av flygledning på flygplatsen SDATS inte tillstånd för flygtrafikledningen på flygplatsen. Transportstyrelsen har dock givit tillstånd för detta nu och i kombination med en del kompletteringar är Scandinavian Mountains Airport nu redo och godkänd för att ta emot det första kommersiella flygplanet den 22 december.

Även om det endast är några dagar kvar till premiären för Sälens nya flygplats har allt gått enligt plan och flygplatsens VD Gunnar Lenman påpekar för Sveriges Radio att det är en rigorös process för att få en ny flygplats godkänd för trafik.

Om allt går som det ska kommer BRAs flygning TF 1607 från Malmö att bli det första flygplanet i passagerartrafik som landar på flygplatsen. Den planerade landningstiden är klockan 08.45 på söndag. Den 28 december inviger SAS sin trafik till Scandinavian Mountains Airport och bolaget kommer då att börja flyga till Aalborg, Köpenhamn och London Heathrow.

(Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.