Norwegian koncentrerar trafiken i Paris och Kalifornien

Norwegian samordnar sin flygtrafik i Paris och San Francisco-området när både Orly respektive Oaklands flygplatser lämnas tillförmån för Charles de Gaulle och San Franciscos internationella flygplats.

När sommartidtabellen tas i bruk den sista söndagen i mars slutar Norwegian att flyga till Orly-flygplatsen utanför Paris. Idag har man bara en linje till flygplatsen, från Köpenhamn, och den flyttas till Charles de Gaulle samtidigt som Norwegian börja att flyga till Paris Charles de Gaulle från Helsingfors. Sedan tidigare flyger Norwegian även året runt till Fort Lauderdale, Los Angeles, New York-JFK, Orlando, Oslo, San Francisco och Stockholm.

Även Oaklands flygplats utanför San Francisco drabbas av Norwegians planer på att samordna sin trafik till färre flygplatser då det norska lågprisflygbolaget även lämnar Oaklands flygplats helt. Istället satsar Norwegian på San Franciscos internationella flygplats som under nästa sommar kommer att ha trafik till Barcelona, London, Oslo, Paris, och Rom med det norska lågprisflygbolaget.

Bakom beslutet att lämna Oakland är faktorer som svårigheter att synas i sökmotorer, fraktmöjligheter och svårigheter med att få affärsresenärer att flyga med Norwegian från Oakland när man ska flyga till och från San Francisco. På grund av detta väljer man att koncentrera all sin flygtrafik till San Franciscos internationella flygplats under nästa år där möjligheterna för de ovan nämnda faktorerna är större.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.