Flygplan beskjutet under inflygning

I början av december blev ett flygplan från Camair beskjutet under inflygningen till Bamenda flygplats i Kamerun. På bilder från flygplanet syns ett stort antal kulhål, som med mindre skador kunder landa säkert.

Camair, Cameroon Airlines, flygning QC 292 från Douala till Bamenda hamnade i skottlinjen under inflygningen till Bamendas flygplats i Kamerun i början av december. Flygplanet ett Xian MA60 blev kraftigt beskjutet under inflygningen och på bilder från kabinen och flygplanet syns flera kulhål.

Incidenten ställer nu frågor kring säkerheten i regionen där en konflikt mellan Kamerun och rebeller under de senaste tre åren dödat mer än 3 000 personer. Flygplanet som nu blivit beskjutet av rebellerna står på Bamendas flygplats i väntan på vidare undersökning för att se om det tagit någon allvarlig skada.

Rebelledaren i Kamerun Cho Ayaba har tidigare sagt till Reuters att om man inte kan bekräfta identiteten av inkommande flygplan kommer rebellerna att betrakta flygplanen som en säkerhetsrisk.

(Foto: Andrew Thomas)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.