Wizz Air startar lågprisflyg i Abu Dhabi

Lågprisflygbolaget Wizz Air planerar nu för att starta ett dotterbolag i Abu Dhabi tillsammans med en lokal aktör med premiärflygning under nästa år. Detta samtidigt som Etihad Airways arbetar med ett liknande projekt.

Under den andra halvan av nästa år ska Wizz Air starta ett lågprisflygbolag med bas i Abu Dhabi. Namnet på det nya flygbolaget blir Wizz Air Abu Dhabi och ska skötas i samarbete med Abu Dhabi Development Holding Company som har en nödvändig lokal kännedom enligt Wizz Airs VD Jozsef Varadi.

Till en början ska Wizz Air Abu Dhabi ha ett antal Airbus A321neo baserade på Abu Dhabis flygplats. Flygningarna kommer att ha inrikting på marknader som visar på hög tillväxt som Indien, Afrika och destinationer inom Mellanöstern.

Wizz Airs VD Jozsef Varadi menar att Wizz Air Abu Dhabi är en stegvis väg på expansion på fler marknader än Europa. Jozsef Varadi tror också att det nya lågprisflygbolaget kommer att bli en stark aktör i regionen.

Beskedet från Wizz Air om ett nytt lågprisbolag i Abu Dhabi kommer kort efter att det nationella flygbolaget Etihad Airways tillkännagivit planer på ett nytt lågprisflygbolag i samarbete med Air Arabia. Det är alltså upplagt för hård konkurrens framöver i Abu Dhabi som idag domineras av Etihad Airways och lågprisflygbolag som lyser med sin frånvaro.

(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.